GEWILGD WONEN IN SALIX

In Hillegersberg-Schiebroek hebben wij een nieuwbouwcomplex gerealiseerd. Voorheen stonden op dit terrein twee scholen en de oude Vredevorstkerk die niet meer werden gebruikt. Na de sloop is het bouwterrein klaargemaakt en in mei 2023 is Salix opgeleverd.

74 HUURWONINGEN

Het aanbod bestaat uit gezinswoningen, maisonnettes en appartementen. Variërend van 52 m² tot 121 m² met één tot vier slaapkamers. Allemaal met eigen buitenruimte: een balkon, twee balkons, een dakterras of een eigen tuin. Ook is er een heerlijke gemeenschappelijke binnentuin op de eerste etage aanwezig welke gedeeld wordt met alle medebewoners. Verder heeft Salix een eigen, veilige parkeergarage (overdekt) en een collectieve fietsenberging voor 266 fietsen.

PERFECTE LOCATIE

Salix is de Latijnse benaming voor ‘wilg’ en het nieuwe complex staat aan de Wilgenplaslaan 200. Vanaf deze locatie zit je vlak bij de natuur, met onder meer het Wilgenplaspark en de Bergsche plassen. Maar je bent ook zo in hartje Rotterdam. Met de fiets ben je in een kwartier op de Coolsingel en zit met de auto in 5 minuten op de snelweg. Pak je liever de tram? Die stopt voor de deur.

DUURZAAM

Het gebouw is duurzaam gebouwd met een energiesysteem van Vaanster, dat zowel energiezuinig verwarmt als koelt. Zo blijven de woningen in Salix lekker koel in de zomermaanden en warm in de wintertijd, terwijl de energierekening voor de huurders laag blijft. Op alle daken van Salix liggen ‘Photo Voltaic’-zonnepanelen (PV).