Ken je dat grootse gevoel wanneer je een kerk inloopt?

Zelfs als je niet gelovig bent, is de sfeer in een kerk indrukwekkend. De grote bogen, het hoge plafond, de mooie details, het is een plek die blijft verwonderen. Wonen op een plek als deze is niet voor veel mensen weggelegd. En toch is de kans nu hier!

De Statenkoning is een bijzonder project in de voormalige Christus Koningkerk in Hillegersberg. In het prachtige monumentale gebouw zijn 24 moderne huurappartementen gerealiseerd. Deze ‘zweven’ als het ware in de kerk, waardoor je de unieke sfeer zowel in als rond de appartementen blijft ervaren.

VERHUUR GESTART!

De inschrijfprocedure ziet er als volgt uit:

  • Alle informatie (inclusief de huurprijzen) over De Statenkoning staat in de digitale brochure;
  • Download hier het inschrijfformulier. Het volledig ingevulde formulier/dossier kan per mail worden verzonden naar rotterdam@ooms.com;
  • De toewijzing zal vervolgens plaatsvinden middels gunning o.b.v. eerder getoonde belangstelling, voorkeurslijst bouwnummers en financiële draagkracht;
  • Alleen volledig ingeleverde dossiers worden meegenomen in de gunning;
  • Sleuteluitreiking (onder voorbehoud) vanaf medio maart 2019.
  • Heb je belangstelling om te huren en wil je even binnenkijken? Bel dan met Ooms Makelaars: rotterdam@ooms.com of 010-4248888.

Locatie

In De Statenkoning woon je op een toplocatie. De kerk ligt midden in het mooie Hillegersberg, omringd door veel groen. De Bergse plas ligt in je achtertuin en ook de gezellige winkels op de Kleiweg zijn op loopafstand. Met de auto ben je binnen vijf minuten op de snelweg en op de fiets zit je binnen een kwartier in Rotterdam Centrum.

Historie

Aan het begin van de twintigste eeuw ontwierp architect J.P.H. de Vries verschillende Rooms-Katholieke kerken. De voormalige Christus Koningkerk is een van zijn mooiste werken. Sinds 1930 maakt de kerk een belangrijk deel uit van het Kleiwegkwartier. Dit komt door het herkenbare ontwerp, maar ook doordat het gebouw meer is dan een kerk alleen. Het complex bestaat uit meerdere onderdelen, zo is er een pastorie en een parochiehuis en is er een basisschool en een kinderdagverblijf.

Sinds de jaren ‘90 staat de kerk leeg. Accresco heeft daarom het pand overgenomen om het een nieuw leven in te blazen.

Appartementen

In totaal komen er 24 appartementen in De Statenkoning. De grootte varieert van 66 tot 99 m2. Ieder appartement heeft een eigen parkeerplaats. Deze bevindt zich onder de kerk, waar een speciale parkeerkelder wordt gebouwd. De appartementen worden op dit souterrain gebouwd, waardoor ze wat hoger in de kerk komen te liggen. Hierdoor is er in alle huizen mooie lichtinval.

De appartementen op de eerste verdieping beschikken over een ruim balkon, dat te bereiken is door een deur in de spitsboogvensters. In de huizen op de hogere verdiepingen zitten zogeheten cabrio-ramen, deze kun je helemaal openzetten waardoor de zon zo je huiskamer binnenkomt. Alle appartementen worden zeer hoogwaardig afgewerkt en bevatten een moderne keuken en badkamer.

Heb je belangstelling om te huren en wil je even binnenkijken? Bel dan met Ooms Makelaars: rotterdam@ooms.com of 010-4248888.

Meer informatie?

Meer Accresco?