Ken je dat grootse gevoel wanneer je een kerk inloopt?

Zelfs als je niet gelovig bent, is de sfeer in een kerk indrukwekkend. De grote bogen, het hoge plafond, de mooie details, het is een plek die blijft verwonderen. Wonen op een plek als deze is niet voor veel mensen weggelegd.

De Statenkoning is een bijzonder project in de voormalige Christus Koningkerk in Hillegersberg. In het prachtige monumentale gebouw zijn 24 moderne huurappartementen gerealiseerd.

Dit object hebben wij niet meer in onze portefeuille.

Historie

Aan het begin van de twintigste eeuw ontwierp architect J.P.H. de Vries verschillende Rooms-Katholieke kerken. De voormalige Christus Koningkerk is een van zijn mooiste werken. Sinds 1930 maakt de kerk een belangrijk deel uit van het Kleiwegkwartier. Dit komt door het herkenbare ontwerp, maar ook doordat het gebouw meer is dan een kerk alleen. Het complex bestaat uit meerdere onderdelen, zo is er een pastorie en een parochiehuis en is er een basisschool en een kinderdagverblijf.

Sinds de jaren ‘90 staat de kerk leeg. Accresco heeft daarom destijds het pand overgenomen om het een nieuw leven in te blazen.

Appartementen

In totaal zijn er 24 appartementen in De Statenkoning gerealiseerd. De grootte varieert van 66 tot 99 m2. Ieder appartement heeft een eigen parkeerplaats. Deze bevindt zich onder de kerk, waar een speciale parkeerkelder is gebouwd. De appartementen zijn op dit souterrain gebouwd, waardoor ze wat hoger in de kerk liggen. Hierdoor is er in alle huizen mooie lichtinval.

Dit object hebben wij niet meer in onze portefeuille.

Meer informatie?

Meer Accresco?