Ken je dat grootse gevoel wanneer je een kerk inloopt?

Zelfs als je niet gelovig bent, is de sfeer in een kerk indrukwekkend. De grote bogen, het hoge plafond, de mooie details, het is een plek die blijft verwonderen. Wonen op een plek als deze is niet voor veel mensen weggelegd.

De Statenkoning is een bijzonder project in de voormalige Christus Koningkerk in Hillegersberg. In het prachtige monumentale gebouw zijn 24 moderne huurappartementen gerealiseerd. Deze ‘zweven’ als het ware in de kerk, waardoor je de unieke sfeer zowel in als rond de appartementen blijft ervaren.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van toekomstige projecten?
Schrijf je in als geïnteresseerde.

Locatie

In De Statenkoning woon je op een toplocatie. De kerk ligt midden in het mooie Hillegersberg, omringd door veel groen. De Bergse plas ligt in je achtertuin en ook de gezellige winkels op de Kleiweg zijn op loopafstand. Met de auto ben je binnen vijf minuten op de snelweg en op de fiets zit je binnen een kwartier in Rotterdam Centrum.

Historie

Aan het begin van de twintigste eeuw ontwierp architect J.P.H. de Vries verschillende Rooms-Katholieke kerken. De voormalige Christus Koningkerk is een van zijn mooiste werken. Sinds 1930 maakt de kerk een belangrijk deel uit van het Kleiwegkwartier. Dit komt door het herkenbare ontwerp, maar ook doordat het gebouw meer is dan een kerk alleen. Het complex bestaat uit meerdere onderdelen, zo is er een pastorie en een parochiehuis en is er een basisschool en een kinderdagverblijf.

Sinds de jaren ‘90 staat de kerk leeg. Accresco heeft daarom het pand overgenomen om het een nieuw leven in te blazen.

Appartementen

In totaal zijn er 24 appartementen in De Statenkoning. De grootte varieert van 66 tot 99 m2. Ieder appartement heeft een eigen parkeerplaats. Deze bevindt zich onder de kerk, waar een speciale parkeerkelder wordt gebouwd. De appartementen zijn op dit souterrain gebouwd, waardoor ze wat hoger in de kerk liggen. Hierdoor is er in alle huizen mooie lichtinval.

De appartementen op de eerste verdieping beschikken over een ruim balkon, dat te bereiken is door een deur in de spitsboogvensters. In de huizen op de hogere verdiepingen zitten zogeheten cabrio-ramen, deze kun je helemaal openzetten waardoor de zon zo je huiskamer binnenkomt. Alle appartementen zijn zeer hoogwaardig afgewerkt en bevatten een moderne keuken en badkamer.

Meer informatie?

Interesse in toekomstige projecten?

Meer Accresco?