Transformatie Prinsenpoort voltooid

De transformatie van Prinsenpoort is voltooid. Aan de ’s-Gravenweg in Rotterdam heeft Accresco Vastgoed twee gedateerde kantoorgebouwen getransformeerd naar 91 frisse appartementen. Een grote operatie die door de soepele samenwerking met het ontwikkelteam heel snel is verlopen. Nu, nog geen twee jaar na de aankoop zijn alle appartementen opgeleverd, verhuurd en bewoond. 

Het grote kantoorpand stond al jaren leeg toen Accresco het midden 2016 aankocht. De mooie groene locatie aan de ’s-Gravenweg en de goede bereikbaarheid van het pand boden veel kansen. ‘We hebben het pand op risico aangekocht’, vertelt partner Léon Brandwijk. ‘Het was op dat moment nog niet duidelijk of en hoe we daar daadwerkelijk appartementen in konden realiseren. Ik ben dan ook trots dat we de transformatie zo snel hebben kunnen realiseren. We hadden een hele goede samenwerking met aannemer Van Wijnen uit Dordrecht en architectenbureau Rutten van der Weijden. Doordat we eerder met elkaar samengewerkt hadden bij het transformatieproces van ParkHavenStad bleek het team goed op elkaar ingespeeld.’

Er moest veel gebeuren aan het kantoorgebouw om het tot een fijn nieuw thuis te transformeren. Een van de belangrijkste doelen van Accresco was hierbij om het gebouw een heel stuk duurzamer in te richten, aldus Léon: ‘Ik zie het als een uitdaging om in een transformatieproject zoveel mogelijk materiaal te hergebruiken. Tegelijkertijd wil je ook elementen vernieuwen. Zo was bijvoorbeeld de gevel er erg slecht toe. Door deze grondig aan te pakken ziet de gevel er niet alleen een stuk beter uit, maar is deze nu ook goed geïsoleerd, zodat alle appartementen voldoen aan energielabel A.”

Het hele transformatieproces is van begin tot eind vastgelegd door fotograaf Freek van Arkel. De foto’s onder dit artikel geven een mooi overzicht.

Nederland, Rotterdam, 2016. Foto: Freek van Arkel

Nederland, Rotterdam, 2017. Foto: Freek van Arkel

Nederland, Rotterdam, 2017. Foto: Freek van Arkel

Nederland, Rotterdam, 2018, Foto:Freek van Arkel

Nederland, Rotterdam, 2018. Foto:Freek van Arkel

Nederland, Rotterdam, 2018, Foto:Freek van Arkel