Redding glas-in-betonkunstwerk in Schiebroek

Op dit moment vinden er werkzaamheden plaats om ons nieuwbouwproject Salix te realiseren. De Vredevorstkerk aan de Wilgenplaslaan in Schiebroek heeft jarenlang leeggestaan. Afgelopen week zijn ook de werkzaamheden gestart om dit gebouw te slopen.

In de kerk was een prachtig glas-in-betonkunstwerk aanwezig. Hier moest iets mee gebeuren! Wij hebben daarom voorafgaand onderzoek gedaan naar hoe het kunstwerk behouden kon worden. Het raamwerk dateert uit 1964 en is ongeveer 11 meter breed en 3 meter hoog. En er zit ook een betekenis achter. Het kunstwerk beeldt namelijk het Oudtestamentische verhaal af over de doortocht door de Rode Zee.

Na inzet van diverse partijen is op maandag 1 maart het kunstwerk getransporteerd naar een tijdelijke opslag tot er een geschikte plek is gevonden voor een permanente bestemming. Met dank aan de Gemeente Rotterdam – Stadsontwikkeling, Bureau Monumenten en Cultuurhistorie, De Vereniging Stedebouwkundig Wijkbehoud Hillegersberg-Schiebroek-Terbregge (VSW) en Erfgoedvereniging Heemschut.

Nu de kerk is gesloopt, en we het kunstwerk gered hebben, kunnen wij ons verder focussen op de voortgang van de bouw van ons nieuwbouwproject Salix.